Tanfolyam

A TANÉV – Beiratkozás a központunkban: Bp. V. ker. Fejér György u. 8-10.

NYELVTANFOLYAMOK

NYELVTANFOLYAM KEZDŐDIK

1. Őszi nyelvtanfolyam, 8 hetes

Szeptember

2. Őszi-téli nyelvtanfolyam, 8 hetes

November

3. Téli-tavaszi nyelvtanfolyam, 8 hetes,

Február

4. Tavaszi nyelvtanfolyam, 8 hetes

Április

5. Tavaszi-nyári nyelvtanfolyamok, 8 hetes

Június

6. INTENZÍV nyári nyelvtanfolyamok

Június,Július

TOEFL iBT® Info: www.nyelvinfo.hu, Tel.: 3179644,

 

IELTS  Érdeklődés a központunkban: 317-9644. Info, www.ielts.org.hu,

 

ÉLŐNYELVEK ÚTMUTATÓ az ANGOL – NÉMET – FRANCIA – OLASZ – SPANYOL nyelvtanfolyamokhoz.
Az egymást követő öt nyolchetes képzés és a tandíj öt részletben való fizetésének lehetősége a tanév folyamán.  Pót-beiratkozás bármikor az órarend függvényében.

BEIRATKOZÁS: 10:00 – 18:00 óra között a kezdés előtti két héten a Központunkban.A nyelviskola általános nyelvi oktatást, speciális nyelvi oktatást és egyéb nyelvtanfolyami formát szervez csoportos és egyéni formában. A nyelviskola mind engedély szám (418/2015), mind engedély szám nélkül, üzleti alapon szervez nyelvi nyelvtanfolyamokat helyben együttműködő partnerrel.

Az általános nyelvi oktatás követi az Európa Tanács KER szintjeinek  és a magyar államilag elismert vizsgarendszer követelményrendszerének elvárásait. Általános, standard nyelvtanfolyamok.
Azonban az igényes nyelvtudást a KER-en kívül más rendszerek is képviselik eltérő követelményrendszerrel.
A speciális és egyéb nyelvi oktatás nem követi az Európa Tanács KER szintjeinek és az államilag elismert vizsgarendszer követelményrendszerét. A nyelvoktatás a világon elterjedt más rendszer elvárásait követi, azon célból, hogy azok, akik tágabb megfelelés igényével tanulnak nyelvet, fel tudjanak arra készülni. A fentiektől függetlenül a tanuló tudását a helyi vizsgán is érvényesítheti. Speciális nyelvtanfolyamok.

2014-től Engedélyezett Felnőttképzési Intézet: E-000418/2014. E-000418/2014/C001 – Angol C2 1 1 039, E-000418/2014/C002 – Német C2 1 1 022, angol C2 1 1 002. 2015-ben 7 engedélyezett képzés valósult meg. 2016-tól a nyelviskola és partnerei a tanulói  igények elvárásai szerint a piaci gyakorlatot követi.

A nyelvtanulás egyik fő előfeltétele a folyamatos részvétel a nyelvtanfolyamokon. A tanév során a nyelvtanfolyamaink egymást követik. A tanév után a hallgatóknak módjukban áll a nyáron is folytatni a nyelvtanulást. A nyári rövidebb és intenzív nyelvtanfolyamok során további modulokat fejezhetnek be és 8-12 hetes, heti 2×2 tanórás nyelvtanfolyam tananyagát sajátítják el a csoportok hallgatói. Így az, aki nem tud sok időt fordítani a nyelvtanulásra, de folyamatosan tanul, szintén biztos haladásra tesz szert.

Több modul felvételével, személyre szabott intenzív haladást érhet el. Tanácsadással segítjük a beiratkozását a megfelelő nyelvtanfolyamok kiválasztásában.

Képzési formák: heti 1×2, 2×2, 2×4, 1×4, 2×4 óra lehetőségek kezdőtől felsőfokig: délután 15.00, 16.40, 18.15-től, szombat délelőtt, péntek délután 1×4 órában.
Intenzív, fél-intenzív tanfolyamok AKCIÓS ÁRAKKAL: délelőtt, napközben, heti 2×4, 3×4, 4×4 formában.
Nyelvtanfolyamaink népszerű nyelvei: angol, francia, német, olasz, spanyol. Ezek főként csoportos formában vannak szervezve, de az iskola igény szerint a magánórai szolgáltatást is megszervezi ezekből a nyelvekből és minden más kevésbé népszerű nyelvből.

 

SZINTRENDSZER – Modulok

Szintrendszer alapja a kezdő, középhaladó, haladó szintrendszer.

Az ÉSz a hatvanas években mind a három szinten belül további “finomító” szinteket hozott létre, amely a hetvenes évekre angolból és németből kilenc szintre emelkedett, majd a nyolcvanas években a független vizsgára felkészítő szinttel bővült tíz szintre:

1. kezdő nyelvtanfolyam, Kezdő 4. középhaladó nyelvtanfolyam, B1 7. haladó 1 nyelvtanfolyam, B2
2. gyenge újrakezdő tanfolyam, A1 5. középhaladó tanfolyam, B1-B2 8. haladó 2 tanfolyam, B2-C1
3. erős újrakezdő tanfolyam, A2 6. középhaladó tanfolyam, B1-B2 9. haladó 3 tanfolyam, C1+

Az Élő Nyelvek Szemináriuma által elterjesztett heti 2 x2 tanórás nyelvtanfolyam igen népszerű lett az ötvenes évek óta Magyarországon. A tanulók nagy többsége ma is ebben a formában tanul országszerte. A heti 2×2 tanórás nyelvtanfolyam mellett minimum 2×2 órás otthoni felkészülésre, elmélyülésre van szükség a biztos siker érdekében. Így ez a koncepció heti minimum négyszeri foglalkozást feltételez a tanuló részéről a nyelvtanulása során minden héten, és egy tanév során el tud jutni kényelmesen az alapfokig, majd a következő évben a középfokig.

Moduljaink heti 1×2 és 2×2 / hét formában működnek és sokan heti több modult is felvállalnak, így félintenzív, intenzív nyelvi képzésben van részük. Vannak, akik nyáron is tanulnak, vagy bizonyos szinteken több modult is vállalnak. Így lehetőség van akár 2-3 nyolchetes nyelvtanfolyam alatt pl. az alapfokú követelményrendszerről a középfokú követelményrendszerre eljutni. Szaktanáraink mindig készek segíteni abban, hogyan lehet legjobban élni az iskola által ajánlott rendszerrel, és személyre szóló programot összeállítani. Kérje szaktanárunk segítségét, amikor a nyelvtanfolyamra beiratkozik.

A kevésbé gyakran oktatott nyelvekből (francia, olasz, spanyol, stb.) általában két modult különböztetünk meg a kezdő, középhaladó, haladó szinteken és csak komolyabb érdeklődés esetén hozzuk létre a kilenc szintet.

Vizsgára felkészítő független szint:

A kilenc szintre egy külön szint épül a vizsgára felkészítő független nyelvtanfolyam. Azért független, mert középfokú nyelvvizsgára a kilences rendszeren belül már a 7-8 nyelvtanfolyam is felkészíthet.

Itt a csoportokat külön – külön monitorozza és kezeli az intézet annak függvényében, hogy már a felsőfok felkészítésével foglalkozik-e, vagy más – a szintnek megfelelő – vizsgára készít fel Pl.: Cambridge, TOEFL.

Igény szerint az iskola indít kombinált (egyszerre két vizsgára felkészítő) képzési modult, amikor mind a két vizsgatípust modellezik és gyakorolják .- sok esetben itt dől el, hogy melyik mellett dönt a tanuló. Mivel a vizsgaszint követelménye standardizált a több fajta tesztek és feladatok megoldása színesíti a felkészülést. Ez a gyakorlat csak az államilag elismert vizsgákra vonatkoznak.

További információ: a Beiratkozáshoz című menüpontban.

Amivel nyelviskolánkban találkozni fog:

 • Magyarország legrégebben működő nyelviskolája
 • Felkészült, tapasztalt, diplomás és vizsgáztatásra is kiképzett tanárok
 • Angol nyelvből saját tananyaggal és módszertannal rendelkezik az iskola.
 • Több mint félmillió beiratkozó tanult nyelviskolánkban az elmúlt évtizedek alatt
 • 10 modul kezdőtől a felsőfokig
 • Saját fejlesztésű tankönyvcsalád angol nyelvből, amely figyelembe veszi a magyar tanulók tanulási igényeit
 • Vizsgára felkészítő tanfolyamok: ITK Origó, City Guilds, TELC, TOEFL®, BE, FCE, DELE, Zdf, Zdmp, érettségi
 • Akkreditált Vizsgák a helyszínen: angol, német, francia, olasz, spanyol nyelvekből 3 szinten
 • Üzleti nyelvi képzés
 • Készségfejlesztő tanfolyamok: nyelvtani rendszerező, társalkodó, szinten tartó, szituációs helyzeteket gyakorló – szókincsfejlesztő
 • Senior hallgatóinknak nyelvtanfolyam
 • Órák reggel 8:00 és este 9:00 óra között
 • Kedvező árak – hatékony oktatás

A Nyelvtanfolyam menüpont aloldalai:
Angol nyelvtanfolyam
Német nyelvtanfolyam
Francia nyelvtanfolyam
Olasz nyelvtanfolyam
Spanyol nyelvtanfolyam
Nyári nyelvtanfolyam

Nyelvtanulás 1949 óta = ÉLŐ NYELVEK SZEMINÁRIUMA
ÉLŐNYELVEK2010
ITT TANULNI KELL!

Készítette Alpha Hosting Kft.

Mobilra optimalizálta - XLS.HU -