Angol nyelvtanfolyam

Nyelviskolánkat 1949-ben alapították. Az élő nyelvek meghatározás már akkor is azt jelentette, hogy az angol nyelvtanfolyam az angol élő nyelvet és az élet helyzeteit tartja szem előtt, a szituációiban való tudás és megfelelés oktatásával foglalkozik.

Az angol nyelvtanfolyam célja:

  • az angol nyelvtudását magabiztosan használó,
  • az angol nyelvi tudás alacsonyabb szinten kontaktus teremteni képes,
  • a magasabb szinten az angol nyelven tárgyalni, kommunikálni,
  • a megfelelő időben a kiválasztott angol nyelvvizsgát a legnagyobb természetességgel letenni képes tanuló sikeres oktatása.

Angolból 10 modulszinten folyik nyelvoktatás. Az angol nyelvtanfolyam során munkánkat segíti a saját fejlesztésű angol tankönyvcsalád, amely a felsőfokú szintig, C2, az angol nyelvtanfolyam egységes felvezető tananyaga. A saját fejlesztésű angol tananyag figyelembe veszi a magyar anyanyelvű tanulónak az angol nyelv tanulásakor felmerülő kérdéseit és időben ad azokra választ, így a tanuló mindig tudja, hol tart a nyelvtanfolyam során. A tananyag az általános nyelv oktatásán kívül az angol üzleti nyelv jól ismert témaköreivel és helyzeteivel is foglalkozik már az A 1 – A 2 szinteken is. Az angol nyelvtanfolyam felvezető tananyagát széles kiegészítő tananyag (hallás utáni értésre CD, videó, OUP, CUP, BBC írott és hanganyag) rendszert alkotva egészíti ki.

Angol nyelvtanfolyam áll rendelkezésre a SENIOR tanulóinknak.

A jelenlegi gyakorlat Magyarországon a 3 szintes vizsgarendszer, amelyet az intézetnek követ, de a nemzetközi gyakorlatnak és az Európai Tanács elvárásának megfelelően az angol nyelvtanfolyam szintjei intézetünkben a KER összes tudásszintjét figyelembe veszi és felkészít rájuk.

A TOEFL iBT® nyelvvizsga felkészítés az Élő Nyelvek Szemináriuma évtizedes gyakorlata az angol nyelvtanfolyam egyéni vagy csoportos formája. Együttműködő kapcsolatunk a Fulbright Alapítvány. Kérjük, látogasson el a www.nyelvinfo.hu honlapra is.

Az IELTS nyelvvizsga felkészítés az Élő Nyelvek Szemináriuma évtizedes gyakorlata az angol nyelvtanfolyam egyéni vagy csoportos formája. Látogasson el a www.ielts.org.hu oldalra is.

A Referencia keret szerinti szintek és a beosztás angol nyelvtanfolyamainkon:
A szintek A használt könyvek az angol nyelvtanfolyam
A1. English I, II, A1
A2 English III. A2
B1. English IV. V/1. rész B1 – alapfokig
B2. English V. + Preparing for Exam / 1-3. olv. B2 – középfokig
C1. English VI. Preparing for Exam C1 – felsőfokig
C2. Igény szerint. C2

 

Intézetünk által az ötvenes években kifejlesztett heti 2 x 2 tanórás angol nyelvtanfolyam oktatási formája ma a legelterjedtebb Magyarországon. Ez heti négyszeres találkozást jelent a tanuló számára a nyelvtanfolyam során és otthon. Erre a rendszerre kialakított modulrendszerünk és angolból a saját fejlesztésű műhelymunkával készült tankönyvcsalád biztosíték az eredményességre és ezt egészítjük ki különböző Oxford University Press, a CUP és más külföldi kiadó által forgalmazott könyvekkel. A tananyag figyelembe veszi a magyar tanulót és a magyar nyelvi környezetet is. A biztos tudást programozottan nyújtó tankönyveinket sok esetben ingyen szállítjuk céges megrendelőinknek.

A nyelvtanulás egyik fő előfeltétele a folyamatos tanulás. A több évtizedes gyakorlatunk bizonyítéka, hogy a heti 2×2 tanórás nyelvoktatás rendszer a magyar tanuló számára munka mellett könnyen vállalható és a haladás hatékony.

Az Élő Nyelvek Szemináriuma a hatvanas években mind a három szinten belül (kezdő, felhaladó, haladó) további “finomító” szinteket hozott létre, amely a hetvenes évekre angolból és németből kilenc szintre emelkedett, majd a nyolcvanas években a független nyelvvizsga felkészítő szinttel bővült tíz szintre.

1. kezdő angol nyelvtanfolyam, Kezdő 4. középhaladó angol nyelvtanfolyam, B1 7. haladó 1 angol nyelvtanfolyam, B2
2. gyenge újrakezdő angol nyelvtanfolyam, A1 5. középhaladó angol nyelvtanfolyam, B1-B2 8. haladó 2 angol nyelvtanfolyam, B2-C1
3. erős újrakezdő angol nyelvtanfolyam, A2 6. középhaladó angol nyelvtanfolyam, B1-B2 9. haladó 3 angol nyelvtanfolyam, C1+

 

Tanácsadással állunk a nyelvtanulást megrendelő rendelkezésére, hogy az iskolában felgyülemlett ismeretanyaggal, eljárási tapasztalttal a nyelvtanfolyam eredményességét növelni lehessen.

Jelentősebb óraszám/hét eltéréssel (pl.: 2×4, 4×2, 4×4, intenzív oktatás) és a vele járó módosító feltételekkel az oktatásban való haladás felgyorsítható. Szakértőink minden felmerülő kérdéssel foglalkoznak a tanfolyam beindulása előtt, és a tanulás során is rendelkezésre állnak.

Az általunk használt kiegészítő tankönyvek skálája igen széles. Minden jelentős hazai és külföldi kiadó könyveit teszteljük, és ha megfelelnek, azokat ajánljuk és az angol nyelvtanfolyamok részévé vállnak. Központunkban található speciális könyvtárunk a nyelvtanfolyamok megtervezéséhez a tanárinknak biztos forráshelyet biztosít. Módszerünket meghatározza a diák és a tanár közti közvetlen és nyugodt légkörön keresztül megvalósuló tanulás tanítás folyamatát, amelyet a kommunikáció és a gyakorlás elmélyít. Nem pusztán a nyelvvizsga trenírozás a nyelvórák megvalósulása. Az ún. angol vizsgákra felkészítő nyelvtanfolyamok is a nyelvi légkör megteremtésén keresztül készítenek fel, hogy az angol nyelvvizsga sikeres legyen. Az Élő Nyelvek Szemináriuma nyelvvizsgahely, így a felkészítés, a vizsgára jelentkezés és a vizsga hármas egységének lehetősége áll rendelkezésre. Intézetünk akkreditáltsága és angol nyelvből nagyszámú kiképzett vizsgáztató tanárunk biztosítéka a vizsgakövetelmények alapos ismeretének a nyelvvizsga felkészítés során.

 

Az ENGLISH könyvcsalád bemutatása pdf-ben olvasható:

Az ENGLISH Könyvcsalád bemutatása

 

 

Nyelvtanulás 1949 óta = ÉLŐ NYELVEK SZEMINÁRIUMA
ITT TANULNI KELL!

Készítette Alpha Hosting Kft.

Mobilra optimalizálta - XLS.HU -