Angol nyelvtanfolyam

Nyelviskolánkat 1949-ben alapították. Az élő nyelvek meghatározás már akkor is azt jelentette, hogy a nyelviskola az angol nyelvtanfolyamain az angol élő nyelvvel és az élet helyzeteiben, szituációiban való tudás és megfelelés oktatásával foglalkozik.

Ilyen környezetben a cél:

  • az angol nyelvi tudását magabiztosan használó,
  • az angol nyelvi tudás alacsonyabb szinten kontaktus teremteni képes,
  • a magasabb szinten az angol nyelven tárgyalni, kommunikálni,
  • a megfelelő időben a kiválasztott angol nyelvvizsgát a legnagyobb természetességgel letenni képes tanuló oktatása.

Angolból 10 modulszinten folyik a képzés. Az angol nyelvtanfolyami oktatásban munkánkat segíti a saját fejlesztésű angol tankönyvcsalád, amely a felsőfokú szintig az angol nyelvtanfolyamainkon biztosítja az egységes felvezető tananyagot. A saját fejlesztésű angol tananyag figyelembe veszi a magyar anyanyelvű tanulónak az angol nyelv tanulásakor felmerülő kérdéseit és időben ad azokra választ, így a tanuló mindig tudja, hol tart a tanulása során. A tananyag az általános nyelv oktatásán kívül az angol üzleti nyelv jól ismert témaköreivel és helyzeteivel is foglalkozik már az A 1 – A 2 szinteken. A felvezető tananyagot széles kiegészítő tananyag (hallás utáni értésre CD, videó, OUP, CUP, BBC írott és hanganyag) rendszert alkotva egészíti ki az angol nyelvtanfolyamainkon.

Angol nyelvből SENIOR tanulóinknak is szervezünk nyelvtanfolyamot.

A jelenlegi gyakorlat Magyarországon a 3 szintes vizsgarendszer, amelyet az intézetnek követ, de a nemzetközi gyakorlatnak és az Európai Tanács elvárásának megfelelően az angol nyelvtanfolyam szintjei intézetünkben a KER összes tudásszintjét figyelembe veszi és felkészít rájuk.

Az Élő Nyelvek Szemináriuma felkészíti a TOEFL iBT® nyelvvizsgára az érdeklődőt egyénileg, vagy csoportos formában. Együttműködő kapcsolatunk a Fulbright Alapítvány. Kérjük, látogasson el a www.nyelvinfo.hu honlapra is.

Intézetünk kedvező áron felkészít az IELTS nyelvvizsgára  érdeklődőt egyénileg, vagy csoportos formában. Látogasson el a www.ielts.org.hu oldalra is.

A Referencia keret szerinti szintek és a beosztás angol nyelvtanfolyamainkon:
A szintek A használt könyvek az egységek
A1. English I, II, A1
A2 English III. A2
B1. English IV. V/1. rész B1 – alapfokig
B2. English V. + Preparing for Exam / 1-3. olv. B2 – középfokig
C1. English VI. Preparing for Exam C1 – felsőfokig
C2. Igény szerint. C2

 

Intézetünk által az ötvenes években kifejlesztett heti 2 x 2 tanórás oktatási forma ma a legelterjedtebb Magyarországon. Ez heti négyszeres találkozást jelent a tanuló számára az órákon és otthon. Erre a rendszerre kialakított modulrendszerünk és angolból a saját fejlesztésű műhelymunkával készült tankönyvcsalád biztosíték az eredményességre és ezt egészítjük ki különböző OUP, CUP és más külföldi kiadó által forgalmazott könyvekkel. A tananyag figyelembe veszi a magyar tanulót és a magyar nyelvi környezetet is. A biztos tudást programozottan nyújtó tankönyveinket sok esetben ingyen szállítjuk céges megrendelőinknek.

A nyelvtanulás egyik fő előfeltétele a folyamatos tanulás. A több évtizedes gyakorlatunk bizonyítéka, hogy a heti 2×2 tanórás képzési rendszer a magyar tanuló számára munka mellett könnyen vállalható és a haladás hatékony.

Az ÉSz a hatvanas években mind a három szinten belül (kezdő, felhaladó, haladó) további “finomító” szinteket hozott létre, amely a hetvenes évekre angolból és németből kilenc szintre emelkedett, majd a nyolcvanas években a független vizsgára felkészítő szinttel bővült tíz szintre.

1. kezdő nyelvtanfolyam, Kezdő 4. középhaladó nyelvtanfolyam, B1 7. haladó 1 nyelvtanfolyam, B2
2. gyenge újrakezdő tanfolyam, A1 5. középhaladó tanfolyam, B1-B2 8. haladó 2 tanfolyam, B2-C1
3. erős újrakezdő tanfolyam, A2 6. középhaladó tanfolyam, B1-B2 9. haladó 3 tanfolyam, C1+

 

Tanácsadással állunk a nyelvtanulást megrendelő rendelkezésére, hogy az iskolában felgyülemlett ismeretanyaggal, eljárási tapasztalttal az eredményességet növelni lehessen.

Jelentősebb óraszám/hét eltéréssel (pl.: 2×4, 4×2, 4×4, intenzív oktatás) és a vele járó módosító feltételekkel az oktatásban való haladás felgyorsítható. Szakértőink minden felmerülő kérdéssel foglalkoznak a tanfolyam beindulása előtt, és a tanulás során is rendelkezésre állnak.

Az általunk használt kiegészítő tankönyvek skálája igen széles. Minden jelentős hazai és külföldi kiadó könyveit teszteljük, és ha megfelelnek, azokat ajánljuk és használjuk a tanfolyamokon. Központunkban található, speciálisan a nyelvioktatásra fejlesztett, könyvtárunk a tanárinknak biztos forráshelyet biztosít. Módszerünket meghatározza a diák és a tanár közti közvetlen és nyugodt légkörön keresztül megvalósuló tanulási-tanítási folyamat, amelyet a kommunikáció és a gyakorlás elmélyít. Nem pusztán a vizsgára való trenírozás a nyelvórák megvalósulása. Az ún. angol vizsgákra felkészítő nyelvtanfolyamok is a nyelvi légkör megteremtésén keresztül készítenek fel a nyelvvizsgára. Intézetünk vizsgahely, így a felkészítés, a vizsgára jelentkezés és a vizsga hármas egységének lehetősége áll rendelkezésre. Intézetünk akkreditáltsága és angol nyelvből nagyszámú kiképzett vizsgáztató tanárunk biztosítéka a vizsgakövetelmények alapos ismeretének a felkészítés során.

 

Az ENGLISH könyvcsalád bemutatása pdf-ben olvasható:

Az ENGLISH Könyvcsalád bemutatása

 

 

Nyelvtanulás 1949 óta = ÉLŐ NYELVEK SZEMINÁRIUMA
ITT TANULNI KELL!

Készítette Alpha Hosting Kft.

Mobilra optimalizálta - XLS.HU -