TOEFL iBT® nyelvvizsga ismertető

Az Élő Nyelvek Szemináriuma felkészíti a TOEFL iBT® nyelvvizsgára az érdeklődőt egyénileg, vagy csoportos formában. Nyelvvizsgára jelentkezni lehet: Fulbright Alapítvány, www.fulbright.hu. Nyelvvizsgák általában minden második szombaton lehetségesek, a vizsgára időben kell jelentkezni, érdemes 1, akár 2 hónappal előbb.
A TOEFL iBT ® nyelvvizsga négy részből áll és a következő készségeket méri: olvasás, hallásutáni értés, beszéd és írás. A  TOEFL iBT® nyelvvizsga folyamatos és kb. négy órát vesz igénybe. A nyelvvizsga menete az internet igénybevételével történik. A TOEFL iBT® nyelvvizsga sikeres letétele gyakorlást igényel, mert a különböző nehézségű feladatok megoldása közben nincs idő arra, hogy a tesztmegoldás technikáját a helyszínen ismerje meg valaki.A TOEFL iBT® nyelvvizsgával kapcsolatban információt kaphat a www.nyelvinfo.hu oldalon is.
A TOEFL iBT ® nyelvvizsga során minden vizsgázó egy és ugyanazon feladatot oldja meg azonos időben. A munka közben a vizsgázó jegyzetelhet, a vizsga végén a lapokat összegyűjtik és megsemmisítik. A szóbeli rész mikrofon segítségével kerül rögzítésre és a felvétel így kiértékelésre. Az írásbeli esetén a megoldást rögzítik és ellenőrzik. Az ETS kiképzett értékelői hozzák meg a döntést a nyelvvizsga eredményéről.

 A TOEFL iBT® nyelvvizsga menete:

A nyelvvizsga A feladat Rendelkezésre álló Idő
Olvasás 3-4 bekezdés, 12-14 kérdéscsoportok 60-80 perc
Hallás utáni értés  4-9 feladat, 6-6 kérdés 60-90 perc
2-3 társalgás, 4-6 előadás
Szünet   10 perc
Beszéd 6 feladat: 2 független és 4 összefüggő 20 perc
Írás 1 összefüggő feladat 20 perc
1 független feladat 30 perc

Az összefüggő típusú feladat két három készséget érint és a TOEFL iBT® nyelvvizsga egyik új típusú feladatai közé tartozik: egy kérdés olvasáshoz, majd beszédhez vezet, kérdésre a válasz hallás után beszédhez vezet, a kérdésre olvasás, hallás után írásban van a válasz.

TOEFL iBT® nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamainkat kis létszámú csoportokba szervezzük, de lehetőség van arra is, hogy az érdeklődő magánórai képzést rendeljen meg a központunkban. A TOEFLiBT® nyelvtanfolyamok kezdésével kapcsolatban írjon az info@elonyelvek.hu címre, vagy hívja a 317-9644-es számot.

A TOEFL iBT® nyelvvizsgát több mint 8500 főiskola és egyetem ismeri el világszerte, ideértve olyan országokat, mint USA, UK, Ausztrália, Új-Zéland, Kanada. A TOEFL ®  a legelterjedtebb nyelvvizsga a világon.
A TOEFL® / TOEFL iBT® az Educational Testing Service (ETS) lajstromozott védjegye. A jelen árú/szolgáltatás az ETS által nem került átnézésre, illetve jóváhagyásra.

A menü aloldalai:
TOEFL ®
TOEFL  iBT® nyelvvizsga ismertető

Nyelvtanulás 1949 óta = ÉLŐ NYELVEK SZEMINÁRIUMA
ITT TANULNI KELL!

Készítette Alpha Hosting Kft.

Mobilra optimalizálta - XLS.HU -