Angol nyelvtanfolyamok

ANGOL NYELV, ANGOL NYELVTANFOLYAM

Nyelviskolánkat 1949-ben alapították. Az élő nyelvek meghatározás már akkor is azt jelentette, hogy az angol nyelvtanfolyamokon az élő nyelvet és az élet helyzeteit tartja szem előtt, a szituációiban való tudás és megfelelés angol nyelvoktatásával foglalkozik.

Angol nyelvtanfolyamok bármikor indíthatóak. A legnépszerűbb időpontok délután vannak: 15.00, 16.40, 18.15 órai kezdések, néha még a 19.30 kezdés is. Az árak 8 hétre, heti 2×2 tanórára vannak kalkulálva és a tanfolyamok folyamatosan követik egymást, de sokan vesznek fel akár 2 modult. Így két 8 hetes ciklus alatt pl. alapfokról, középfokú szintre lehet eljutni. Beiratkozni egyszerű: írj levelet az info@elonyelvek.hu címre.

Az angol nyelvtanfolyamok célja:

  • az angol nyelvtudását magabiztosan használó,
  • a nyelvi tudás alacsonyabb szinten kontaktus teremteni képes,
  • a magasabb szinten az angol nyelven tárgyalni, kommunikálni,
  • a megfelelő időben a kiválasztott angol nyelvvizsgát a legnagyobb természetességgel letenni képes tanuló sikeres oktatása.

Általában 9-10 modulszinten folyik az angol nyelvoktatás. Az angol nyelvtanfolyam során munkánkat segíti a saját fejlesztésű angol tankönyvcsalád, amely a felsőfokú szintig, +C2-ig, az angol nyelvtanfolyamok felvezető tananyaga. A saját fejlesztésű angol tananyag figyelembe veszi a magyar anyanyelvű tanulónak az angol nyelv tanulásakor felmerülő kérdéseit és időben ad azokra választ, így a tanuló mindig tudja, hol tart a nyelvtanfolyam során. A tananyag az általános nyelvoktatáson kívül az angol üzleti nyelv jól ismert témaköreivel és helyzeteivel is foglalkozik már az A 1 – A 2 szinteken is. Az angol nyelvtanfolyamok felvezető tananyagát széles kiegészítő tananyag (hallás utáni értésre CD, videó, Oxford University Press, CUP, BBC írott és hanganyag) rendszert alkotva egészíti ki. A többi nyelven kipróbált és bevált külföldi és magyar kiadású tankönyveket használunk.
Angol nyelvtanfolyam áll rendelkezésre a SENIOR tanulóinknak.
A jelenlegi gyakorlat Magyarországon a 3 szintes vizsgarendszer, amelyet az intézetnek követ, de a nemzetközi gyakorlatnak és az Európai Tanács elvárásának megfelelően az angol nyelvtanfolyamok szintjei intézetünkben a KER összes tudásszintjét figyelembe veszi és felkészít rájuk.

Miért válaszd az angol nyelvtanfolyamot?
A világban népszerű nyelvet akarsz tanulni? Angol nyelvtanfolyam!
Készülsz egy nyelvvizsgára? Angol nyelvtanfolyam!
Készülsz jó eredményt elérni a tanévben? Angol nyelvtanfolyam!
Szeretnél külföldön munkát vállalni?  Angol nyelvtanfolyam!
Szeretnéd magad megértetni a külföldi barátaiddal? Angol nyelvtanfolyam!
Kihívást keresel? Angol nyelvtanfolyam!
Nem szeretnéd elfelejteni, amit már megtanultál? Angol nyelvtanfolyam!
Szeretnél a magyar mellett más irodalmat olvasni? Angol nyelvtanfolyam!
Szeretnél angol filmeket nézni szinkron nélkül? Angol nyelvtanfolyam!
Nem szeretnéd semmittevéssel tölteni az idődet? Angol nyelvtanfolyam!
Számítástechnikával kívánsz foglalkozni? Angol nyelvtanfolyam!
Szakmát akarsz tanulni? Angol nyelvtanfolyam!
Sikeres ember akarsz lenni? Angol nyelvtanfolyam!
Szeretnél külföldön utazgatni? Angol nyelvtanfolyam!
Mikor lehet angolul tanulni?
reggel – minden napi tennivaló előtt
reggel – reggeli után
délelőtt – akkor már felébredtél
délben – ebéd előtt
kora délután – munka helyett, hogy haladj
délután – az Élő Nyelvek Szemináriumában barátok között
este – online a nyelviskolában
késő este – lefekvés előtt
kétszer egy héten otthon és kétszer a nyelviskolában
Akkor itt a helyed: Élő Nyelvek Szemináriumában.
Csoportban.
Magánórák egyéni igények szerint.

A TOEFL iBT® nyelvvizsga felkészítés az Élő Nyelvek Szemináriuma évtizedes gyakorlata az angol nyelvtanfolyam egyéni vagy csoportos formája. Együttműködő kapcsolatunk a Fulbright Alapítvány. Kérjük, látogasson el a  www.elvinfo.hu  honlapra is.
Az IELTS nyelvvizsga felkészítés az Élő Nyelvek Szemináriuma évtizedes gyakorlata az angol nyelvtanfolyam egyéni vagy csoportos formája. Látogasson el a www.ielts-ielts.hu oldalra is.

A Referencia keret szerinti szintek és a beosztás angol nyelvtanfolyamainkon:
A szintek A használt könyvek az angol nyelvtanfolyam
A1. English I, II, A1
A2 English III. A2
B1. English IV. V/1. rész B1 – alapfokig
B2. English V. + Preparing for Exam / 1-3. olv. B2 – középfokig
C1. English VI. Preparing for Exam C1 – felsőfokig
C2. Igény szerint. C2

Intézetünk által az ötvenes években kifejlesztett heti 2 x 2 tanórás angol nyelvtanfolyam oktatási formája ma a legelterjedtebb Magyarországon. Ez heti négyszeres találkozást jelent a tanuló számára a nyelvtanfolyam során és otthon. Erre a rendszerre kialakított modulrendszerünk és angolból a saját fejlesztésű műhelymunkával készült tankönyvcsalád biztosíték az eredményességre és ezt egészítjük ki különböző Oxford University Press, a CUP és más külföldi kiadó által forgalmazott könyvekkel. A tananyag figyelembe veszi a magyar tanulót és a magyar nyelvi környezetet is. A biztos tudást programozottan nyújtó tankönyveinket sok esetben ingyen szállítjuk céges megrendelőinknek.
A nyelvtanulás egyik fő előfeltétele a folyamatos tanulás.

Az Élő Nyelvek Szemináriuma által elterjesztett heti 2 x 2 tanórás nyelvtanfolyam igen népszerű lett. A tanulók nagy többsége ma is ebben a formában tanul országszerte. A heti 2×2 tanórás nyelvtanfolyam mellett minimum 2×2 órás otthoni felkészülésre, elmélyülésre van szükség a biztos siker érdekében. Így ez a koncepció heti minimum négyszeri foglalkozást feltételez a tanuló részéről a nyelvtanulása során minden héten, és egy tanév során el tud jutni kényelmesen az alapfokig, majd a következő évben a középfokig.

Moduljaink heti 1×2 és 2×2 / hét formában működnek és sokan heti több modult is felvállalnak, így félintenzív, intenzív nyelvoktatást választják. Vannak, akik nyáron is tanulnak, vagy bizonyos szinteken több modult is vállalnak. Így lehetőség van akár 2-3 nyolchetes nyelvtanfolyam alatt pl. az alapfokú követelményrendszerről a középfokú követelményrendszerre eljutni. Szaktanáraink mindig készek segíteni abban, hogyan lehet legjobban élni az iskola által ajánlott rendszerrel, és személyre szóló programot összeállítani. Kérje szaktanárunk segítségét, amikor a nyelvtanfolyamra beiratkozik.

Az Élő Nyelvek Szemináriuma a hatvanas években mind a három szinten belül (kezdő, felhaladó, haladó) további “finomító” szinteket hozott létre, amely a hetvenes évekre angolból és németből kilenc szintre emelkedett, majd a nyolcvanas években a független nyelvvizsga felkészítő szinttel bővült tíz szintre.

1. kezdő angol nyelvtanfolyam, Kezdő 4. középhaladó angol nyelvtanfolyam, B1 7. haladó 1 angol nyelvtanfolyam, B2
2. gyenge újrakezdő angol nyelvtanfolyam, A1 5. középhaladó angol nyelvtanfolyam, B1-B2 8. haladó 2 angol nyelvtanfolyam, B2-C1
3. erős újrakezdő angol nyelvtanfolyam, A2 6. középhaladó angol nyelvtanfolyam, B1-B2 9. haladó 3 angol nyelvtanfolyam, C1+

Tanácsadással állunk a nyelvtanulást megrendelő rendelkezésére, hogy az iskolában felgyülemlett ismeretanyaggal, eljárási tapasztalttal a nyelvtanfolyam eredményességét növelni lehessen.
Jelentősebb óraszám / hét eltéréssel (pl.: 2×4, 4×2, 4×4, intenzív oktatás) és a vele járó módosító feltételekkel az oktatásban való haladás felgyorsítható. Szakértőink minden felmerülő kérdéssel foglalkoznak a tanfolyam beindulása előtt, és a tanulás során is rendelkezésre állnak.
Az általunk használt kiegészítő tankönyvek skálája igen széles. Minden jelentős hazai és külföldi kiadó könyveit teszteljük, és ha megfelelnek, azokat ajánljuk, hogy a nyelvtanfolyamokon használják. Központunkban található speciális könyvtárunk a nyelvtanfolyamok megtervezéséhez a tanárinknak biztos forrás helyét biztosítja. Módszerünket meghatározza a diák és a tanár közti közvetlen és nyugodt légkörön keresztül megvalósuló tanulás tanítás folyamatát, amelyet a kommunikáció és a gyakorlás elmélyít. Nem pusztán a nyelvvizsga trenírozás a nyelvórák megvalósulása.

Az ún. vizsgákra felkészítő nyelvtanfolyamok is a nyelvi légkör megteremtésén keresztül készítenek fel, hogy a nyelvvizsga sikeres legyen. Az Élő Nyelvek Szemináriuma nyelvvizsgahely, így a felkészítés, a vizsgára jelentkezés és a vizsga hármas egységének lehetősége áll rendelkezésre. Intézetünk akkreditáltsága és nagyszámú kiképzett vizsgáztató tanárunk biztosítéka a vizsgakövetelmények alapos ismeretének a nyelvvizsga felkészítés során.

Az ENGLISH könyvcsalád bemutatása pdf-ben olvasható:  Az ENGLISH Könyvcsalád bemutatása

A TANÉV – Beiratkozás a központunkban: Bp. V. ker. Fejér György u. 8-10.

NYELVTANFOLYAMOK NYELVTANFOLYAM KEZDŐDIK
1. Őszi nyelvtanfolyam, 8 hetes Szeptember
2. Őszi-téli nyelvtanfolyam, 8 hetes November
3. Téli-tavaszi nyelvtanfolyam, 8 hetes Február
4. Tavaszi nyelvtanfolyam, 8 hetes Április
5. Tavaszi-nyári nyelvtanfolyamok, 8 hetes Június
6. INTENZÍV nyári nyelvtanfolyamok Június, Július
TOEFL iBT® Info: www.nyelvinfo.hu Email: info@elonyelvek.hu
T.: 3179644
IELTS Érdeklődés a központunkban: info@elonyelvek.hu
Info: www.ielts-ielts.hu
 

Az egymást követő öt nyolchetes képzés és a tandíj öt részletben való fizetésének lehetősége a tanév folyamán. Pót-beiratkozás bármikor az órarend függvényében.

BEIRATKOZÁS: 10:00 – 18:00 óra között a fő kezdési időpontok előtti két hétben a Központunkban. LÁSD a Beiratkozás menü pontban.

A nyelviskola általános nyelvi oktatás, speciális nyelvi oktatás és egyéb nyelvtanfolyamok szervezésével foglalkozik csoportos és egyéni formában. Az általános nyelvi oktatás követi az Európa Tanács KER szintjeinek és a magyar államilag elismert vizsgarendszer követelményrendszerének elvárásait. Az igényes nyelvtudást a KER-en kívül más rendszerek is képviselik eltérő követelményrendszerrel. A speciális és egyéb nyelvi oktatás nem követi az Európa Tanács KER szintjeinek és az államilag elismert vizsgarendszer követelményrendszerét. Az ilyen oktatás a világon elterjedt más rendszer elvárásait követi, azon célból, hogy azok, akik tágabb megfelelés igényével tanulnak nyelvet, fel tudjanak arra készülni. A fentiektől függetlenül a tanuló tudását a helyi vizsgán is érvényesítheti. Speciális nyelvtanfolyamok állnak rendelkezésre.

A nyelvtanulás egyik fő előfeltétele a folyamatos részvétel a nyelvtanfolyamokon. A tanév során a nyelvtanfolyamok egymást követik. A tanév után a hallgatóknak módjukban áll a nyáron is folytatni a nyelvtanulást. Így az, aki nem tud sok időt fordítani a nyelvtanulásra, de folyamatosan tanul, szintén biztos haladásra tesz szert. Több modul felvételével, személyre szabott intenzív haladás érhető el. Tanácsadással segítjük a beiratkozását a megfelelő nyelvtanfolyamok kiválasztásában.

Képzési formák: heti 1×2, 2×2, 2×4, 1×4, 2×4 óra lehetőségek kezdőtől felsőfokig: délután 15.00, 16.40, 18.15-től, szombat délelőtt, péntek délután 1×4 órában. Intenzív, fél-intenzív tanfolyamok délelőtt, napközben, heti 2×4, 3×4, 4×4 formában.

Vizsgára felkészítő független szint:

A kilenc szintre egy külön szint épül a vizsgára felkészítő független nyelvtanfolyam. Azért független, mert középfokú nyelvvizsgára a kilences rendszeren belül már a 7. a 8. szint is felkészíthet.
Itt a csoportokat külön – külön monitorozza és kezeli az intézet annak függvényében, hogy már a felsőfok felkészítésével foglalkozik-e, vagy más – a szintnek megfelelő – vizsgára készít fel Pl.: Cambridge, TOEFL, IELTS.

Igény szerint az iskola indít kombinált (egyszerre két vizsgára felkészítő) képzési modult, amikor mind a két vizsgatípust modellezik és gyakorolják – sok esetben itt dől el, hogy melyik mellett dönt a tanuló. Mivel a vizsgaszint követelménye standardizált a több fajta tesztek és feladatok megoldása színesíti a felkészülést. Ez a gyakorlat csak az államilag elismert vizsgákra vonatkoznak.
További információ: a Beiratkozáshoz című menüpontban.

Amivel nyelviskolánkban találkozni fogsz:

  • Magyarország legrégebben működő nyelviskolája
  • Felkészült, tapasztalt, diplomás és vizsgáztatásra is kiképzett tanárok
  • Angol nyelvből saját tananyagot és módszertant is alkalmazó nyelviskola
  • Több mint félmillió beiratkozó tanult nyelviskolánkban az elmúlt évtizedek alatt
  • 10 modul kezdőtől a felsőfokig

 

Nyelvtanulás 1949 óta = ÉLŐ NYELVEK SZEMINÁRIUMA. ITT TANULNI KELL!